Een nieuwe uitdaging

Vorig jaar was ik toe aan een extra uitdaging om mezelf breder te ontwikkelen dan alleen een studie kan doen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een baan die ik kan combineren met mijn studie ‘Sustainable Energy Technology’. De belangrijkste punten in mijn zoektocht waren dat ik me graag in de consultancy wereld wilde oriënteren, mijn technische achtergrond en passie voor duurzaamheid wilde toepassen, en tot slot, mijn ambitie om te ondernemen. Met dit in mijn achterhoofd zag ik al snel dat PrYme Professionals voor mij de perfecte plek was om hier stappen in te gaan maken, wat ertoe heeft geleid dat ik ging solliciteren voor een functie.

Sinds Februari 2021 kan ik met trots zeggen dat ik werkzaam ben als Project Management Consultant bij PrYme. Dit betekent kort gezegd dat ik advies geef over het maken, bijhouden en nakomen van een planning en over het signaleren, beheren en voorkomen van risico’s. Dit doe ik met name voor projecten in de publieke sector, met het oog op duurzaamheid. Dit kon ik natuurlijk niet zomaar; de eerste 3 maanden van mijn tijd bij PrYme stonden puur in het teken van inwerken. Hierbij werd ik onder de vleugels genomen van ervaren collega’s die mij de theorie aanreikte en mij hierop toetsten. Dus veel lezen, oefenen en meekijken.

Na iets meer dan 3 maanden was het dan eindelijk tijd om aan de bak te gaan en kon ik beginnen met mijn eerste project: Kavelbesluiten. Dit is een project van Rijkswaterstaat wat te maken heeft met de gebieden op zee die zijn aangewezen voor windparken. Dit project sluit perfect aan bij mijn studieachtergrond waardoor ik theorie en praktijk kan combineren. Zo leer ik in mijn werk veel over de organisatorische kant van duurzame energieopwekking, terwijl ik met mijn studie over de technieken achter duurzame energieopwekking leer.

Los van mijn werkzaamheden als Project Management Consultant krijg ik bij PrYme ook grote interne verantwoordelijkheden. Zo houd ik me bezig met personeelswerving, externe communicatie en acquisitie werkzaamheden. Dit komt omdat we bij PrYme met een vrij klein team werken van veelal jonge mensen. Dit creëert een platte structuur waarbij er meteen naar je geluisterd wordt en waar je aangemoedigd wordt om zelf ideeën voor het bedrijf aan te dragen.

Terugkijkend heb ik een drukke eerste paar maanden gehad bij PrYme, waarbij ik meteen veel geleerd heb, zowel over projectmanagement als over ondernemen in het algemeen. Dat ik de kans heb gekregen om theorie en praktijk te combineren, is iets waar ik erg dankbaar voor ben. De combinatie van de verantwoordelijkheden die ik al snel kreeg en het werken aan grootschalige, duurzame projecten maken dat ik met mijn neus in de boter ben gevallen bij PrYme!

 

Dirk Roest